Rapport van de Belgische Kansspelcommissie over Loot Boxes – verklaring

ISFE en de Belgische bracheorganisatie BEA – de Belgian Entertainment association- hebben de voorbije maanden meermaals aangedrongen op een overleg met de bevoegde Belgische overheidsinstanties. Daarom zijn we verheugd dat de Belgische overheidsinstanties nu bereid zijn de dialoog aan te gaan met alle betrokken stakeholders, waartoe ook wij behoren.

Commission-des-jeux-de-hasard.png

Onze leden nemen hun verantwoordelijkheid ten opzichte van gamers serieus, in het bijzonder wanneer het minderjarigen betreft. Elk platform biedt mogelijkheden qua ouderlijk toezicht om ouders toe te laten om het online gedrag en uitgaven te controleren, de tijd dat ze online mogen zijn en de informatie die ze met anderen online delen.

Wij zijn momenteel bezig om het rapport grondig te analyseren en verkiezen momenteel nog geen commentaar te geven.

Gauthier Soinne