De Belgische gamebedrijven talrijker dan ooit aanwezig op Gamescom 2019

Dit jaar is de Belgische game-industrie prominent aanwezig op Gamescom, één van de gamebeurzen ter wereld. De beurs die loopt van 20 tot en met 24 augustus heeft 350.000 bezoekers en 1000 standhouders uit 50 landen. Dit jaar zijn er maar liefst 24 Belgische bedrijven naar Gamescom getrokken, een record voor de Belgische game-industrie.

Belgische game-industrie in volle bloei

2018 was een recordjaar voor de Belgische game-industrie met een omzet van € 93 miljoen. Vijf jaar geleden was dit bedrag nog € 44 miljoen. Daarenboven heeft deze toenemende omzet een positief effect op de werkgelegenheid. In 2018 werkten 1.100 mensen in de Belgische game-sector, nog geen vijf jaar geleden lag dit cijfer veel lager met 400 werknemers.

 Speelhetslim – Jouezmalin aanwezig op Gamescom 2019

Dit jaar is Speelhetslim.be aanwezig op Gamescom. Speelhetslim.be biedt aan ouders van jonge gamertjes de noodzakelijke ‘parental control tools’, instellingen die ouderlijk toezicht mogelijk maken op elk spelplatform. Om ouders op weg te helpen om hun kinderen veilig en verantwoord te laten gamen, stelt Speelhetslim.be allerlei hulpmiddelen voor waaronder game gidsen voor ouders, tips en advies voor verstandig en veilig gamegedrag, PEGI-leeftijdsclassificaties, video’s en meer.

Shsgamescom.png

Speelhetslim.be werd gelanceerd door de Belgian Entertainment Association (BEA), de Interactive Software Federation Europe (ISFE), de Flemish Games Association (FLEGA), de Wallonia Games Association (WALGA), PEGI, de European Games Developer Federation (EGDF) en Screenbrussels. De campagne wordt officieel ondersteund door het Federaal Ministerie van Digitale Agenda, door Mediawijs en door het Vlaams Ministerie van Cultuur, Media, Jeugd en Brussel.

www.speelhetslim.be

www.jouezmalin.be

Gauthier Soinne