Record Store Day België, 13 april 2019 Jimmy Dewit ambassadeur en exclusieve 7-inch release

Vinyl verkoop stijgt met 58% over de afgelopen 4 jaren

Brussel, 4 april 2019 – ‘Record Store Day België’ (RSD België) en de ‘Belgian Entertainment Association Music’ (BEA Music) bundelen dit jaar de krachten om het internationaal concept van ‘Record Store Day’ in Vlaanderen mee te ondersteunen. De Belgische editie, op 13 april 2019, krijgt voor het eerst een ambassadeur, nl. niemand minder dan Jimmy Dewit aka DJ Bobby Ewing. Daarenboven wordt ‘RSD België’ 2019 in stijl gevierd met een exclusieve 7-inch release in ware Belpop stijl. Ter ere van deze Belgische editie en de cultuur van de onafhankelijke platenzaak zal Jimmy Dewit op 13 april een winkeltour organiseren met instore optredens!

Record Store Day is een vanuit Amerika overgewaaid fenomeen en is sinds jaren gekend als de internationale feestdag van de onafhankelijke platenzaak. Gedragen door de onafhankelijke platenzaken, gesteund door platenlabels en gevierd door muziekliefhebbers en artiesten. Daarenboven staat ‘RSD’ gekend als de dag waarop speciale exclusieve vinyl releases verschijnen, artiesten instore optredens organiseren en meer. Naast een sociale functie als ontmoetingsplaats voor muziekliefhebbers heeft Record Store Day de taak om het fysieke product te laten ontdekken aan het publiek. Dit laatste met succes, de verkoop van vinyl groeit opnieuw over de afgelopen jaren.

Patrick Guns, voorzitter ‘BEA Music’ en General Manager ‘Universal Music België’:

Screenshot 2019-04-08 at 20.26.55.png

“Op 13 april vieren we opnieuw ‘Records Store Day’, een unieke dag waar internationaal aandacht wordt besteed aan de unieke cultuur van de onafhankelijke platenzaak, dit doen we ook in België. We zijn verheugd hierin samen te
kunnen werken met de Belgische Record

Store Day organisatie. Middels de ondersteuning met exclusieve vinyl releases en optredens in een aantal platenzaken brengen we graag de liefhebber één en ander onder de aandacht, en zo zijn er nog veel, of beter, steeds meer. Dat blijkt uit de groei in vinyl verkoop van 58% over de afgelopen 4 jaren. 13 april, ‘Record Store Day, een ideale dag om de deelnemende platenzaken te bezoeken.”

Jimmy Dewit, Ambassadeur ‘RSD’ België 2019:

Winkels kan je gelukkig niet verlogaritmiseren. De ontdekkingen die ik al gedaan heb dankzij een gesprekje met iemand in een platenwinkel, of het nu een verkoper is of een klant....

Screenshot 2019-04-08 at 20.28.29.png

Daar kan niets tegenop. Het heeft bovendien iets helends, om samen te komen met lotgenoten die nog geld willen spenderen aan geluidsgolven-vastgelegd- op-een-fysische-drager. Trouwens, wat is er mooier dan VEEL platen in één ruimte te zien. Platen die bovendien georganiseerd zijn. Platen die iemand onmiddellijk weet terug te vinden.

Exclusieve release ter ere van ‘RSD’ 2019

Comme support supplémentaire, un single exclusif sera disponible le 13 avril en édition limitée à 1000

exemplaires. (L’article promotionnel à disponibilité limitée dans les disquaires indépendants participants)

● 7-inch:

Screenshot 2019-04-08 at 20.31.09.png

Als bijkomende ondersteuning zal op 13 april een exclusieve single beschikbaar zijn in een gelimiteerde

oplage van 1000 stuks. (beperkt beschikbaar als promotie item in de deelnemende onafhankelijke platenzaken)

● 7-inch:
A: The Cousins - Kili Watch (Publishing:

World Music AB)

B: Chakachas - Eso Es El Amor (Publishing: Semi Editions)

De keuze voor Kili Watch en Eso Es El Amor,
twee Belpop klassiekers, is onlosmakelijk
verbonden met ambassadeur aka Belpop kenner Jimmy Dewit.

Winkeltour Jimmy Dewit

Record Store Day vindt dit jaar plaats op zaterdag 13 april in talrijke onafhankelijke platenzaken in België. In platenzaken in Antwerpen, Gent, Limburg en Leuven zal Jimmy Dewit zogenoemde instores organiseren. Deze optredens zijn gratis toegankelijk.

Programma Record Store Day België 2019, instores Vlaanderen:

Screenshot 2019-04-08 at 21.14.55.png

Surf naar recordstoreday.be

Volg Record Store Day België op recordstoreday.be of op sociale media @RSDBelgium
op Twitter, @RecordStoreDayBelgium op Facebook en @recordstoredaybe op Instagram) om op de hoogte te blijven van alle activiteiten!

Gauthier Soinne